2 gula lökar, skivade (jag tog en stor gul lök)
2 tsk curry
2 tsk flytande margarin (jag tog rapsolja och det blev antagligen lite mer än 2 tsk)
300 g svamp (jag vet inte hur mycket svamp jag tog i gram men skulle gissa på att jag tog sisådär 12 normalstora champinjoner).
ev. 2 vitlöksklyftor, krossade (jag krossade inte mina jag hackade dem)
0,5 tsk spiskummin
ev. 0,5 tsk mald bokhornsklöver (detta hoppade jag över)
3 msk tomatpuré (detta hade jag inte hemma och tog istället drygt 3 msk stark chilisås)
4 msk mini-creme fraiche (jag tog vanlig laktosfri creme fraiche)
salt och nymald svartpeppar (detta glömde jag alldeles bort men det fungerade ändå)
Fräs lök och curry i oljan. Tillsätt svampen och fräs den till vätskan tränger ut. Blanda i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 10 min. Mumsigt värre!

No comments:
Post a Comment